14th Penang Career & Postgraduate Expo 2013





                                   

                                                               

                                                Date:23.11.2013 to 24.11.2013
                                               Time:10.00 a.m. - 6.00 p.m.
                                             Venue:Penang International Sports Arena
                                          Location:Bayan Lepas, Penang
                                               Type:Career & Postgraduate Expo

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH KLIK LINK INI :
Thanks for reading  (jarijemarikecil) ms cinderella
tekan like di bawah :)

rihanna cetuskan kontroversi







Penyanyi terkenal Rihanna diarah keluar dari Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi setelah mengadakan satu sesi bergambar di kawasan masjid.

Walaupun memakai hijab dan 'jumpsuit' serba hitam yang menutup badan beliau, pihak masjid berpendapat ia tidak menghormati tempat berkenaan sebagai rumah ibadah. 

Menurut satu kenyataan yang dikeluarkan oleh pihak Masjid Sheikh Zayed kepada lawan web The National dari Abu Dhabi, ia mengalu-alukan pelancong dari seluruh dunia untuk melawat Masjid berkenaan namun berharap mereka juga dapat mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak masjid.

"Sekiranya tingkah laku melanggar kod moral masjid, atau peraturan-peraturan lain - seperti mengambil gambar yang tidak sesuai, 'pose' yang membelakangkan konteks tempat suci, bercakap dengan kuat, atau makan - pelawat akan ditegur dengan sopan. Selalunya, mereka akan menghormati itu."

Gambar-gambar penyayi yang berasal dari Barbados ini telahpun dimuat naik di laman Instagram beliau dan menerima pelbagai reaksi.

@dulce_sahara: "Tidak boleh mengambil gambar di rumah ibadat agama. Ia seperi satu penghinaan"

@doodlesbykitteh: "Ini adalah masjid, bukan pantai"

@dalaloa: "Anda perlu hormat kawasan yang anda lawati. Anda fikir anda siapa?"

@azyiezah: "Ri, saya peminat anda tetapi hormati Masjid dan saya tidak suka gambar ini. Saya masih sayangi anda."

@thshtkray: "Sudah klik 'Like'. Gambar yang begitu cantik."



Thanks for reading (jarijemarikecil)

Raya style aku

Assalamualaikum

    Hye uolls, Ms Cinderella here!!! mesti kamu kamu dan kamu ternanti2kan kemunculan si comel bermata sepet nie kan???kan2???hahaha ( ketawa puas hati dengan perut yang kekenyangan). Actually, aku nak umumkan yang aku akan menyambut Hari Raya Aidiladha kali nie di kampung halaman aku iaitu Kuala Terengganu dengan muka bangganya menaip,macam kau sorang ja ada kampung,hahaha.Disebabkan aku kebosanan aku pun godek2 laaa blog nie.Giloss kau 8 jam dalam kereta,kau nak buat apa?? mati kebosanan aku.
      Untuk raya haji kali nie, tiada persiapan apa2 pun,baju pun main sarung jaa yang raya aidilfitri punya.Helooo... buat apa nak membazir,dah sah2 baju tu masih oke untuk dipakai. Raya tahun depan pun boleh pakai lagi tau,haaaa..kat mana hang nak jumpa perempuan kedekut macam aku nie, lagi boleh sarung,sarung jaaa,,..diajar oleh bonda ku apa itu erti JANGAN MEMBAZIR!!! hahaha

  Di sini,aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam di Malaysia dan luar Malaysia,manalah tau kan kot2 laaa blog nie tak terkenal di Malaysia but famous dekat luar negara..hahaha amboi kau jemah berangan kalau boleh nak tinggi ajee..:) sampai sini jewla dulu,tunggu entry seterusnya tentang holiday aku di Terengganu..see u again uolls.

                       
                                                                BUBYE PENANG...

Thanks for reading ( jarijemarikecil)




Kalau aku kaya


Assalamualaikum
 Hye uolls, Ms Cinderella here

                                               What's up? hye uolls,dah lama aku anak tirikan blog nie,dah berhabuk pun,bukan main tebal lagi berinci2.Nak kata aku busy mengalahkan menteri takda lah sangat, makan tidur dan menternak lemak tu adalah.hahaha.(huwaaa!!!! KILO DAH MENINGKAT)
Aku dah cuba berdiet tapi nak buat macam mana kan,nafsu makan nie kuat sangat,nak makan itulah inilah..Haaaaa!! macam mana nak turun berat badan tu kalau cam gini?? sebenarnya aku nie jenis yang agak liat nak bersenam sebab tu lemak aku nie pun liat nak menghilangkan dirinya dari badan aku.(hei!!!apa yang kau mengarut nie,kembali ke topik asal la cik kak!)
Actually,bukan benda nie yang aku nak mengomel panjang2 hari nie,yang aku nak bebelkan ialah pasal video dekat bawah nie.Sumpah sedih weeehhh, aku menangis hentak2 kaki tengok video.Timbul kesedaran dalam diri aku bila tengok video nie, selama nie kita terlalu dilimpahi dengan kesenangan hingga kita lupa tentang nasib orang disekeliling kita.Kita menjadi manusia yang selfish dengan kesenangan yang kita ada,padahal dekat luar sana tu ramai saudara kita yang tidak bernasib baik.Sebelum aku membebel panjang2 lagi apa kata uolls tengok dulu video nie.

video
Sedih kan?? :( 

Aku yakin ramai di antara kita yang selalu membazir terutamanya time puasa,right?? Malaysia terkenal dengan makanan selain daripada pelancongan, negara kita sana sini ada jual makanan, sehingga negara kita berjaya melahirkan ramai obesiti yang comel2 tu.(adakah aku pun tersenarai sekali?) Pernah tak kita terfikir tentang negara jiran yang majoriti masyarakatnya dari golongan yang miskin, contohnya macam negara India, di sana ramai yang tak bernasib baik macam kita, mereka melalui kehidupan yang susah.Nak makan nasi tomato macam kita pun susah tau,ehhh?? ada ka nasi tomato dekat sana??

Di sana serba serbi kurang dari segi perubatan,pendidikan,perkerjaan dan sebagainya,cukuplah tu,kalau nak senaraikan sampai subuh esok pun belum habis rasanya,yang pasti banyak kekurangan berbanding dengan kita yang terlebih senang pula,Semua dah tersedia elok untuk kita,tinggal nak dengan tak nak jaaa..Rasanya tak salahkan kalau kita dengan hati yang ikhlas menghulurkan bantuan kepada mereka yang teramat memerlukan bantuan daripada kita terutamanya kanak2.Tak habis pun harta tujuh keturunan anda tu kalau membantu mereka,bersedekah dan membantu golongan yang memerlukan bukan satu kerugian pun.Cubalah dekati,kenali dan selami kehidupan mereka.Dalam kehidupan nie kita ada dua pilihan, semuanya bergantung pada diri kita,yang mana menjadi pilihan kita.Kalau aku kaya dah lama aku jadi terlebihsukarelawan dan pergi bantu mereka, tapi nak buat macam mana kan makan minum pun masih ditanggung parents,ada hati nak tanggung hidup orang lain pula,but sekurang2nya aku ada gak niat murni nak membantu.kan2???hehe.


THANKS FOR READING :) SEE U AGAIN UOLLS ~~~

Bersederhana sambut raya @-@

Assalamualaikum.

 Hye oulls, dah lama aku tak update entry2 merapu aku dekat blog nie kan..Dah berhabuk blog nie, baru hari nie aku dapat menulis kembali. Bila dah lama tinggal mulalah tak tau nak tulis apa, otak pun dah beku. OHHH  IDEA KELUARLAH KAU!!!! 

Ramadhan tinggal sehari saja lagi, sedih pun ada, yewla lepas nie suasana macam sekarang mana ada dah,kemeriahan bulan ramadhan hanya setahun sekali ja, jadi manfaatkanlah bulan yang mulia ini sebaik mungkin,pertingkatkan lagi amal ibadat korang semua. Rebutlah peluang keemasan nie untuk bertaubat kepada Allah swt bukannya berebut ayam dekat supermarket nak buat rendang.haha

Sebut pasal raya, percaya tak sekarang nie persiapan aku hanyalah sepasang baju kurung and kasut. Berbeza dengan tahun sebelum2 nie, macam2 aku beli untuk persiapan raya.Entahlah maybe mood raya aku tahun nie tak macam sebelum nie kot. Tahun nie aku tak bersemangat langsung nak sambut raya, yewla lepas ja raya aku kena balik KL semula untuk teruskan class aku selama sebulan then lepas tu aku  exam.. SERABUT!!!!!! sempat ke aku nak study?? memang tak sempat lah cik kak kalau asyik tangguh jaa keja...hahaha

Tahun nie family aku pun ala kadar ja buat persiapan raya, senang cakap SUASANA RAYA TAK ADA LAHHH.. Biasalah makin meningkat umur makin kuranglah semangat raya tu, berbeza time kecik2 dulu beria2 tak sabar nak beraya, tiba jaa raya galas beg besar2 keliling kampung kutip duit raya...muka tak malunya ketuk pintu rumah orang..''makcik nak raya'' ''nak duit raya jaa tak mau makan'' Nampak tak?nampak tak? motif sebenar tak sabar2 nak raya..Tapi tu semua time kecik2 laaaa....hahaha

Okelah, cukup la dulu aku merepek nie, kesempatan ini aku menyusun sepuluh jari memohon kemaafan jika ada menguris hati sesiapa tanpa disedari atau disedari....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Thanks for reading oulls.

Percintaan yang indah :D

     Assalammualaikum saya ucapkan dari mr Cadburry yang lama menyepi..kali ini saya cuma ingin menceritakan tentang kisah cinta saya bersama si dia yang miut tu...Alhamdulillah lebih dari apa yang saya jangkakan perhubungan kami bertahan lama..ini semua kerja Ilahi kami cuma merancang..andai dia jodoh saya..itu lah paling mengembirakan dalam hati saya...mencintainya atas sebab - sebab tertentu tidak lah boleh di PUBLISH kan di sini..nanti niat lari..jenuh la nak lingan(kejaq) kan...


     Bermula dari sekolah lagi kisah ini terjadi,dekat sekolah dulu saya senior lah kan..senior mesti lah hebat sebab namanya pun senior dan dia adalah junior saya..di sekolah dulu saya bertemu dia secara tak terfikir..mungkin Allah azza wajjala nak menemukan kami..bertemu dengan dia sebagai pelajar baru pindah ke sekolah tu dan saya pelajar legend di sekolah tu..yalah legend kan..tu advantage yang ada pada saya..saya mula terpandang dia kali pertama menyangka kan dia cina muslim..muka dia membawa ciri ke"chinese" an tu...hahaha apa2 pun memang ciptaan Allah ni indahkan..Allah maha kaya... terpandang dia ketika nak ke kantin..yalah rehat mesti ke kantin..perut macam gorila lapaq..hahaha saya nak terlanggar dia..tapi sempat elak..so tak langgaq la..dan dia langsung tak perasan saya ni nak langgaq dia..mungkin kecekapan diri ini memberikan gaya...haha..balik rumah tu terngiang-ngiang teringatkan dia..entah kenapa kan..tapi saya cuba buang..sebab masa tu saya hanya fikir nak study,main bola,buat keja dan macam2..tapi semakin nak buang dia dari ingatan..wuah makin kuat..saya pun buka FACEBOOK saya..dengan niat nak buka untuk menghiburkan hati..tapi..jari secara automatik nya mencari si dia..namun tak jumpa..lalu kecewa...ahhh standard la kan kecewa..

     Selepas berhari-hari berlalu..lalu terjumpa atau terserempak dengan dia lagi..dan dia masih tak perasan saya..alah jenuh lagu ni..perasan la kat nametag dia ada tulis nama dia...dengan info tu juga saya balik ke rumah terus ke komputer buka fb lalu search nama dia..daaaaaannn jumpa..senang jumpa sebab dia friend dengan kawan saya...wuah..misi pertama dah selesai..nak mulakan misi kedua yang lebih rumit dan makan masa..Misi kedua saya..mula kan langkah mengorat saya..wuah masa tu segala ayat pujangga ada..hahaha..tapi masa tu saya ada marka..tapi saya dengan marka saya tu masalah besaq melanda...ternyata terpaksa berpisah...so saya pun makin hari makin tak suka dengan sikap dia saya terus perjuangan saya sebagai seorang pengorat gadis yang nickname miss cindarella tu..makin hari makin rapat perhubungan..alhamdulillah setiap perbualan membawa kegembiraan..setiap masa bersama dia rasa indah..

     Semakin hari semakin sayang...Allah s.w.t menunjukkan satu jalan yang hebat..namun tak boleh lah bercinta sampai lupa akidah..so kita sebagai umat Islam kena kekalkan akidah...hati saya makin hari makin sayang dan mula rasa jatuh cinta..entah kenapa saya pilih dia..walaupun saya ni tak suka orang cantik-cantik sebab banyak kes orang cantik curang..tapi hati tertawan dekat si dia..tapi saya tak mulakan kata-kata cinta..saya hanya simpan sebab masa tu risau dikecewakan...lalu disimpan hinggalah hujung tahun selepas saya habis spm..

     Tak sangka sebelum saya mulakan meluahkan rasa hati,dia mulakan dulu...ya Allah..biar betul..dia dengan berani nya meluah kerana takut kehilangan saya...I tabik sama U..haha..tabik spring kurang elastik punya..saya terkedu...diam seketika..tertanya dekat diri sendiri..kenapa bukan saya yang luah lagi awal dari dia?malunya...lalu hati saya menerima cinta dia..tapi dalam menerima tu saya saja uji dia untuk bagi dia sabar,saya kata bagi masa sebulan untuk berfikir...hahahahahahahaha...padahal hati ni beria-ria nak terima..lepas sebulan tu..kami pun mulalah bercinta..Alhamdulillah kekal hingga hari ini...cuma sekarang ni saya sedang usaha untuk ke arah pernikahan..itu Allah s.w.t yang tentukan...Usaha + Doa + tawakal...itu yang termampu...


Semoga apa di hajatkan tercapai bersama si dia...InsyaAllah...k Assalammualaikum ya akhi dan ya ukhti

(Mr.Cadburry)


Perhatian!!!!!!!

Assalamualaikum.

Hye blogger and pembaca semua, malam nie ms cinderella nak share something dengan korang semua.
seriously,aku terkejut beruk bila tengok satu blog nie.Ya Allah kalau korang tengok mesti terkejut punya.Try korang buka link dekat bawah nie sendiri and fahamilah apa yang aku nak sampaikan.Banyak gambar2 perempuan yang diambil oleh orang yang tak bertanggungjawab nie then di sebarkan kepada public.Of course jatuh maruah perempuan2 dalam blog nie coz gambar2 nya dijaja disini untuk tatapan umum and terutamanya lelaki2 durjana. Aku rasa gambar2 perempuan nie diambil dalam FB,TWITTER,INSTAGRAM, and macam2 lagilah kalau nak senarai satu persatu sampai esok pun tak habis.Aku pun takut punya pasal carilah satu persatu setiap entry yang dibuat risau2 terselit gambar aku.Huishhh!!!! RISAU WEHHHH!!!! korang harap berhati2lah bila upload gambar2 tu risau gambar2 korang dijaja dimerata2.Maruah sendiri juga jatuh...

hanya kerana mesej boleh berlakunya zina

Assalamualaikum,

                         Hye blogger semua,dah berdekad jugaklah sye tinggalkan blog nie keseorangan.Last menyemak dekat blog nie pun 10 tahun yang lepas.Eeehh nampak sangat ko menipu ekk!!!haha
So hari nie, Ms Cinderella kembali dengan keangkuhannya untuk menyemakkan balik blog nie dengan cerita2 merapiknya.nampak x nampak x? tahap kegedikkannya melonjak naik.


Tadi time aku godek2 dekat facebook milik sendirian berhad aku kan, almaklumlah dah namanya dunia facebook, bermacam2 jenis luahan hatilah yang menjadi tatapan mata aku di petang hari yang indah nie.Sedih ada,gembira ada,aduhaiiiii rajin sungguh hangpa duk update nohhh.Naik juling dah mata akak korang nie baca. Ekelehhh, ko pun duk berjiwang2 dekat facebook,kata orang pulak.puihhh!!!! sodaaarrrrr laaa diri akak oihhh.haha.

Pastu dah bermalas2 dekat FB tu kan,so nak hiburkan dirilah kononnya.Bukalah YOUTUBE, untuk menghilangkan bosan yang melanda diri sejak start cuti sem nie.Keja aku makan tidur makan tidur,mana tak tembun badan tu asyik duk ternak lemak jew kojeewww. So klik lagu tu klik lagu nie, tiba2 terjumpa satu video nie yang memang menarik perhatian aku. Nak tau video apa? haaaaa nin dia.tengok kat bawah nie.
                                           
video
                                                Terdetiklah dekat hati nie nak share dekat korang semua.Apa pendapat korang? Mehhh sini akak korang nak nasihat sikit,cewahhh berlagak good2 plak ko yew..ahaha 
Sye xkata bercinta tu salah and sye xkata jugak yang xbercinta tu bagus. Up to u guys, tentukan yang mana baik and yang mana buruk untuk diri sendiri.Masing2 dikurniakan akal fikiran untuk berfikir yang terbaiik untuk diri.Apa yang sye boleh nasihat dekat sini, pandailah jaga diri,jangan mudah percaya pada sesiapa pun.Kadang2 luaran nampak jaa baik tapi dalaman kita xtau. Time muda2 nie lahh kita kena jaga diri elok2 tambah2 yang dah pandai bercintan cintun tu. Sebagai contoh dalam video diatas tu pun kita dah boleh faham. Hanya dengan SMS jew pun dah boleh menuju ke arah zina. Jika iman xkuat,runtuhlah segala  akhlak,maruah tergadai,malu keluarga. Last sekali, berpada2lah bercinta tu, jangan sampai ternoda segalanya. 

Thanks for reading......... (Ms Cinderella)

Famous anime of the world...

Assalammualaikum...apa khabar semua?haha kena muncul semula sebab ms Cindarella hampa dah mengamuk..jadi kali ni saya Mr. Cadbury akan mencerita kan beberapa anime yang femes dalam dunia ini..anime tak sama dengan kartun biasa,anime dia punya kehebatan sendiri..walaupun jepun ada kartun biasa dan anime,namun anime jepun dapat sambutan hangat begitu tinggi..

Anime yang pertama yang mendapat sambutan hangat paling tinggi dalam dunia ialah Dragon Ball..


Dragon Ball ini telah ditayang kan di siaran tv2 malaysia selama lebih dari 7 tahun kerana cerita anime ini mempunyai pelbagai siri yang semuanya menarik..dari Dragon Ball ke Dragon Ball Z lepas tu Dragon Ball GT...paling lama makan masa ialah Dragon Ball Z..hampir 4 tahun ceritanya ditayangkan..wuah..

Selepas Dragon Ball ialah One Piece..One Piece adalah cerita kesukaan saya..saya antara salah seorang peminat tegar One Piece..tak caya tanya lah Ms. Cindarella..


Saya seorang amat meminati One Piece...pelukis One Piece iaitu Oda ialah anak buah pelukis Dragon Ball tak heran lah kalau cerita One Piece boleh meletup sampai sekarang..namun One Piece tak seperti Dragon Ball kerana belum habis episod nya lagi...paling minat Luffy la...haha namun Zoro paling mangkaq..haha sapa orang penang taw la apa itu mangkaq...mungkin orang luar pun juga taw..cerita ni dah makan masa hampir 11 tahun tak silap saya..kerana mula diterbit pada tahun 1999 hingga sekarang 2013 masih belum habis...best sangat-sangat...serius..Mugiwara no luffy... ^_^

Selepas One Piece..lahir lagi satu anime yang menarik perhatian dunia iaitu Naruto..


Naruto ni pada mulanya memang mengemparkan dunia kerana episod yang amat menarik..kisah Naruto yang berjuang dalam hidup bersama kawan-kawan ninjanya..namun makin lama makin SLOW jalan cerita naruto sekarang kerana banyak kisah yang memeningkan..ceritanya lebih kurang ulang balik...namun cerita movie naruto memang hebat...

Selepas Naruto,hadir pula Bleach...


Wuah..cerita Bleach ni memang best..serius best..namun tak dapat menandingi One Piece la..ngeee...sebab apa yang dikatakan best cerita anime ni?sebab anime ni salah satu cerita yang jalan ceritanya agak laju dan menarik...setiap perlawanan mesti ada aksi hebat dan ending yang kita tak sangka...namun TV TOKYO telah sekat cerita ini hingga episod 300 lebih...walaupun cerita hebat namun animenya tak habis...tapi manga Bleach masih jalan seperti biasa...tengok la Bleach punya movie..serius best...

Akhir sekali ialah,Fairy Tail...


Fairy Tail ni sebenarnya kalau sapa yang perasan dan tengok setiap episod dia pasti dapat kesan yang anime ni banyak meniru One Piece...jalan ceritanya banyak ikut One Piece cuma tema dan keadaan cerita saja yang berlainan...ramai orang negara luar kata Natsu Dragneel dalam Fairy Tail meniru Munky D. Luffy dari One Piece...tapi apa boleh buat..anime ni best...namun setiap pertarungan dia amat singkat episod..dan sekarang masih release seperti Naruto dan One Piece...

Ini saja saya sampaikan...maaf kerana ringkas sahaja..dan ini sahaja pengetahuan saya...kalau ada masa lapang cuba lah tengok anime anime ini...best...kalau kartun biasa jepun tu banyak femes macam Shin Chan dan Doraemon...itu adalah kartun biasa dan yang di atas ini adalah anime...ok..sampai di sini saja...Have a Nice Day...Assalammualaikum...

(Mr.Cadburry)





skype ~~

ASSALAMUALAIKUM.

Hye blogger semua, fuhhh!!! leganya dapat bebaring2 atas katil sambil tangan kanan aku memeluk ''MY LOVE''.. Opppssss wait,siapa my love itu??siapa ekkk?jeng2 ~ ``~ my love ialah my baby bear pemberian tunangku.Niat sebenarnya nak merepek benda lain tapi dah melalut ke lain, ish2 mak buyung nie laa asyik melalut jew keja dia kan.

Entry sebelum nie aku ada menulis tentang bahang dunia sosial kan?so for this entry,aku nak share something dengan korang semua tentang satu laman sosial yang boleh tahan popular dia,alahhh macam FACEBOOK AND TWITTER laaa... Tapi yang nie agak berbeza sikit sebab dapat berhubung dengan kawan2 nampak muka terus.Haaa mesti dah tau kan apa dia? alahh apa lagi ''SKYPE'' llaaa yang aku maksudkan.Korang mesti tau punya apa itu skype,budak tadika pun ada akaun skype tau,bukan main lagi kecik2 dah pandai berskype bagai..


                                          HAAA!!!nie laaa skype kalau korang nak tau:)


Skype nie ada kebaikan and keburukan.Firstly,kebaikan skype nie ialah kita dapat mengeratkan hubungan silaturrahim,macam facebook laaa katanya,kemudian dapat tengok muka awek/pakwe korang yang cun melecun,kacak bagai tu.Yang mak bapak pula dapat lepaskan rindu dengan tengok muka anak yang study jauh2 tu melalui skype, and banyak lagilah.BUT!!  must remember, dlm kebaikan tu ada keburukan dia,so berwaspada laaa..JANGAN sampai tersalah guna, meranalah diri.Mula2 berfacebook,bertweet dulu kemudian bila dah bosan asyik kenal melalui tulisan dlm chat box tu,mulalah minta nak tengok muka pula,kemudian dengan senang hati bagilah name akaun skpe pula.

Kali pertama,oke lagi alahhh malu2 kucing  nak tunjuk muka pun sorok bawah bantal,(menyampah pula).Masuk hari ke 7..haaaa amik kau,kalau boleh muka 2 nak tebus skrin,skype punya pasalkan..nak tengok muka sangat.Then bila dah lama2, yewla asyik tengok muka jaaa bosan juga kan.?? mulalah dekat kepala tu nak naik tanduk.Haaa,masa nielah aksi xxxxx!!!! TERJADI TANPA BAYARAN DIKENAKAN.
korang faham2 sendirilah apa yang aku nak sampaikan,habis didedahkannya di depan skrin.Tanpa ada segan silu.Buka sana,londeh sini,akhirnya NAFSU bermaharajalela.. Jangan nak juihkan bibir tu,benda nielah yang sedang terjadi sekarang. Kalau tak percaya korang siasatlah sendiri.Bila dah jadi macam tu, nafsu dah membuak2 maka ''candle light dinner''ditetapkan.9 bulan kemudian...........................wekwekwek!! lahirl;ah seorang insan kecil ke dunia dan di jumpai dalam tong sampah.Inilah realiti yang sedang terjadi sekarang.Maruah tergadai,keluarga sendiri yang malu dengan perbuatan korang tu. Remaja sekarang banyak yang melakukan perkara2 macam nie,so kembalilah ke jalan yang benar.Sampai bila korang nak lakukan perkara2 macam tu.Tak dapat apa2 pun.So aku nak nasihatkanlah manfaatkanlah laman sosial korang dengan cara yang betul.PERINGATAN UNTUK SEMUA DAN DIRIKU SENDIRI.

                                                 MS CINDERELLA.:)



PERSAHABATAN

Assalamualaikum...

Hye semua...dah lamakan sye xupdate blog nie... buat masa sekarang nie sye agak sibuk dengan assingment yang bertimbun2 macam bukit 2.. baru sekarang sye ada sikit masa untuk melawat blog sendiri.Okelah, sebenarnya sye nak share sikit sesuatu dengan korang semua.

Tahu x apa itu ''PERSAHABATAN''??? mestilah tahukan,sahabat 2 kawanlah yang ke hulur ke hilir dengan korang...Yew memang betul tapi kamu semua faham x erti persahabatan 2.. (bunyi cengkerik).Sye bukan nak aibkan sesiapa,hanya sekadar nak bercerita untuk dijadikan pesanan untuk korang.Alkisahhhhhhhh......hehhe..ceritanya berbunyi macam nie, sye sememangnya dari kecil lagi xmempunyai ramai kawan bukan disebabkan sye nie sombong tapi sye jenis hanya rapat dengan orang tertentu  jew.. Sye mempunyai seorang kawan yang sye dah anggap dia macam family sye sendiri,kami berkawan sejak umur sye 8 tahun lagi sehingga lah umur dah menginjak remaja.. Masa dekat sekolah ramai yang kata kami ''twins''<----- sye sendiri pun xtau kenapa orang kata kami kembar padahal muka kami xseiras pun, bila ditanya pada orang,ramai yang kata muka kami hampir serupa...Aduhaii!!! boleh pula macam 2..hahaha...it's okey laaa i xkesah pun..sememangnya kami selalu berdua ke mana sahaja..

After finish SPM, sye pun membuat permohonan untuk sambung my study sana sini...asal nampak jaaa yang berkenan di hati sye akan google search and mohon..(dengan harapan yang tinggi dapatlah mana2 panggilan dari universiti)....Lama jugaklahhh menunggu,tunggu punya tunggu akhirnya sye pun dapat surat tawaran dari sebuah kolej sains perubatan...wahhh!!! dengan hati yang mengembang kerana happy,sye pun terima...TUP TUP!! kawan rapat sye pun dapat kolej yang sama dengan sye..lagilah sye gembira kerana dapat sambung pelajaran di tempat yang sama dengan dia..

But, rambut sama hitam tapi hati lain2(perumpamaan yang direka sendiri,.,hehe) sejak berada di muka bumi KL nie macam2 dugaan yang datang.. Tapi kuatkan hati tempuhi juga demi pelajaran dan cita2 sye.Berbalik kepada kawan sye nie, hubungan kami semakin hari semakin renggang.. Mungkin dia dah ada kawan baru yang lebih baik dari sye.Kini kami dah semakin jauh, perkataan twins yang sinonim dengan kami dahulu kini dah bertukar menjadi single twins(macam mana 2??haaaa fikirlah sendiri)...
Sye masih sayangkan hubungan persahabatan kami tapi kini sperti menunggu retak dan berkecai jeww...

SEDIH....itulah yang sye rasakan sekarang, .............................................................................

Tapi tak apa, sye datang sini dengan niat nak sambung pelajaran ke peringkat yang tinggi dan mengejar cita2 sye....One day, i'm to be come a doctor...hehe(doakan sye yew)

Dah banyak sye membebel nie, sebenarnya tujuan sye bercerita panjang nie kerana sye nak ingatkan korang, jagalah hubungan persahabatan korang baik2...jangan gaduh2,alahhhh kalau nak gaduh pun janganlah lama2....kita nie dalam hidup nie memerlukan kawan, kita xboleh melakukan sesuatu tanpa kawan...Time kita susah,kawan tempat kita meminta pertolonga selain family,,jadi jagalah hubungan PERSAHABATAN kamu semua...sekian dahulu dari sye MS CINDERELLA..:)


Cara-cara nak download movie(pirate version)

oke lah...saya mulakan dengan basic...pertama sekali anda semua perlu download HJsplit...software ni untuk kita join kan part-part movie...kebanyakan movie yang di download mempunyai part by part..jadi nak gabungkan setiap part ini perlu lah gunakan HJsplit..anda boleh download di sini..

http://www.hjsplit.org/

selepas anda semua download hjsplit...anda semua perlu install...selepas install..oke kita ikut step yang kedua iaitu download movie...anda boleh download movie di link yang berikut..

http://www.ddmf.biz/

di tiga link tu anda boleh mendapati pelbagai movie terbaru...jadi di sini saya ingin kongsikan cara untuk downloadkan movie..
  1. pertama anda perlu ke link movie itu dan cari movie yang anda suka..
  2. selepas tu anda scroll ke bawah hingga anda jumpa button download seperti di jie azz anda akan jumpa button mediafire,zippyshare dan lain-lain lagi..anda tekan button itu..
  3. selepas itu akan keluar button download part by part..anda tekan button tu..
  4. pastikan anda download semua part..andai di ddmf.biz anda akan nampak terus part by part button download...di situ anda terus download...apabila anda tekan button download akan keluar advertisement iaitu iklan..anda tunggu kiraan masa di ruang atas sekali hingga ada button skip ad itu muncul dan tekan ia..
  5. selepas itu anda download seperti biasa...
  6. selepas anda download semua part...gunakan HJsplit untuk joining part movie itu...anda masuk HJsplit..lepas tu tekan button join dan cari part yang anda download..ia akan timbul hanya part 1..anda tekan part 1 itu...secara automatik ia akan joiningkan movie anda...
selamat menonton..


sebarang pertanyaan boleh anda mesej di facebook saya iaitu

sekian..selamat mencuba..(mr Cadburry)

MUDAHNYA ISLAM DIJATUHKAN

ASSALAMUALAIKUM PEMBACA..


Selamat tengah hari semua dan blogger2 sekalian..how are u??hope muanya dlm keadaan sihat belaka....apa yang ada dlam fikiran korang bila title dkat ats 2??OTAK masing2..hahahaa..
okelah mesti korang tertanya2 kan apa laaa yang sye nak sampaikan sebenarnya...try korang rajinkan jari jemari 2 scroll ke bawah and tajamkan mata 2 baca sebuah kisah nie..




Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph. Saya di lahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. P...ada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama Kawan-kawan tetapi gagal. Sayaterpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14,Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang) .

Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk & gt; sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia.Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi Pemimpin Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia. Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru.Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia, Singapura dan orang Filipina. Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar $60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura.

Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan. Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit $1 ,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.

Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan Membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat. Jumlah Kristian seram! ai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Para hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher Hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari $60.00). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang
Plaza.

Cara-cara berdakwah:

Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal (asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water).

Setelah diberi minum-1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja $12.6 juta, sumber dari Sabah, Serawak,Filipina dan Singapura. Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail Orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian.

Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk. Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar $165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak $10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar) 1982. Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib.

Punca terjebak dalam Kristian:
1. Desakan hidup
2. Kurang agama

Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling ! banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.

Target Kristian:
Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)

Beliau beri penerangan kepada
1. Polis Bukit Aman
2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam)

Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri
Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi paderi selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat:

1. Tidak boleh hisap rokok
2. Tidak boleh minum arak
3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah
4. Tidak boleh kahwin.

Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu, Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

> > > > >> > PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN KPD ORANG ISLAM KITA

"Sebarkanlah walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW) "Nescaya Allah Memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu.Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al- Ahzab:71)
See more
Like · ·
 
haaaaa????apa laaa bangang sgt...otak 2 letak dekat lubang hidung kew apa...ish2...kita sebagai umat Islam yang memang dilahirkan beragama Islam..maka jagalah agamamu itu... Allah SWT anugerahkan otak dan akal fikiran supaya kita berfikir yang mana baik dan yang mana buruk... tepuk dada tanya iman....but pastikan yang dlam dada 2 memang ada iman....klu x tepuk pi lahh sampai pecah dada xkan nak adanya iman..sekian dahulu dri sye Ms Cinderella..
 
(Ms cinderella)

Permergiaan seorang blogger iaitu arwah Yasmin J Hunwick

Assalamualaikum ..:)

Hye kawan2 dan pembaca yang merajinkan diri anda singgah dekat blog nie sye ucapkan ribuan terima kasih... lepas nie double kan lagi kerajinan anda untuk terus melawat blog Mr Cadburry and Ms Cinderella..

Mesti korang dah bacakan kisah adik Yasmin J Hunwick.Tentang kematian tragis arwah dan kawannya, sama2lah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah..Punca kematian arwah adalah arwah dan kawannya kemalangan jalan raya pada 3.6.12 pada jam 11.50 malam.Ingin tahu kisah selanjutnya bolehlah klik and baca di link nie ---->>http://nurizspace.com/2012/06/al-fatihah-buat-yasmin-j-hunwick-trending-di-twitter-remaja-yang-maut-dilanggar-lari.html



''PERGI TAK KEMBALI LAGI'' bersediakah anda semua untuk menghadapi sakaratulmaut???tepuk dada tanya iman..Selalu kita dengar cerita orang tua2 meninggal tapi sekarang maut xkenal usia..kita rasa oohhh!!!masih awal lagi,aku muda lagi relax laaa xkan nak mati dah...Nie ceq mati xkenal usia tau...muda2 lagi dh meninggal jika Allah SWT memanggil semula kembali kepadaNya.Jadi pada usia muda sekarang laa kita nak menambah ningkatkan amal ibadat kita kepadaNya...


Kisah arwah adik Yasmin nie kita boleh jadikan iktibar untuk kita berubah ke arah yang lebih baik dan diredhai oleh Allah SWT.



KLIK GAMBAR JIKA TIDAK JELAS

Okelah sehingga sini dulu sye menulis,,see u again guy's...

(Ms Cinderella)