Percintaan yang indah :D

     Assalammualaikum saya ucapkan dari mr Cadburry yang lama menyepi..kali ini saya cuma ingin menceritakan tentang kisah cinta saya bersama si dia yang miut tu...Alhamdulillah lebih dari apa yang saya jangkakan perhubungan kami bertahan lama..ini semua kerja Ilahi kami cuma merancang..andai dia jodoh saya..itu lah paling mengembirakan dalam hati saya...mencintainya atas sebab - sebab tertentu tidak lah boleh di PUBLISH kan di sini..nanti niat lari..jenuh la nak lingan(kejaq) kan...


     Bermula dari sekolah lagi kisah ini terjadi,dekat sekolah dulu saya senior lah kan..senior mesti lah hebat sebab namanya pun senior dan dia adalah junior saya..di sekolah dulu saya bertemu dia secara tak terfikir..mungkin Allah azza wajjala nak menemukan kami..bertemu dengan dia sebagai pelajar baru pindah ke sekolah tu dan saya pelajar legend di sekolah tu..yalah legend kan..tu advantage yang ada pada saya..saya mula terpandang dia kali pertama menyangka kan dia cina muslim..muka dia membawa ciri ke"chinese" an tu...hahaha apa2 pun memang ciptaan Allah ni indahkan..Allah maha kaya... terpandang dia ketika nak ke kantin..yalah rehat mesti ke kantin..perut macam gorila lapaq..hahaha saya nak terlanggar dia..tapi sempat elak..so tak langgaq la..dan dia langsung tak perasan saya ni nak langgaq dia..mungkin kecekapan diri ini memberikan gaya...haha..balik rumah tu terngiang-ngiang teringatkan dia..entah kenapa kan..tapi saya cuba buang..sebab masa tu saya hanya fikir nak study,main bola,buat keja dan macam2..tapi semakin nak buang dia dari ingatan..wuah makin kuat..saya pun buka FACEBOOK saya..dengan niat nak buka untuk menghiburkan hati..tapi..jari secara automatik nya mencari si dia..namun tak jumpa..lalu kecewa...ahhh standard la kan kecewa..

     Selepas berhari-hari berlalu..lalu terjumpa atau terserempak dengan dia lagi..dan dia masih tak perasan saya..alah jenuh lagu ni..perasan la kat nametag dia ada tulis nama dia...dengan info tu juga saya balik ke rumah terus ke komputer buka fb lalu search nama dia..daaaaaannn jumpa..senang jumpa sebab dia friend dengan kawan saya...wuah..misi pertama dah selesai..nak mulakan misi kedua yang lebih rumit dan makan masa..Misi kedua saya..mula kan langkah mengorat saya..wuah masa tu segala ayat pujangga ada..hahaha..tapi masa tu saya ada marka..tapi saya dengan marka saya tu masalah besaq melanda...ternyata terpaksa berpisah...so saya pun makin hari makin tak suka dengan sikap dia saya terus perjuangan saya sebagai seorang pengorat gadis yang nickname miss cindarella tu..makin hari makin rapat perhubungan..alhamdulillah setiap perbualan membawa kegembiraan..setiap masa bersama dia rasa indah..

     Semakin hari semakin sayang...Allah s.w.t menunjukkan satu jalan yang hebat..namun tak boleh lah bercinta sampai lupa akidah..so kita sebagai umat Islam kena kekalkan akidah...hati saya makin hari makin sayang dan mula rasa jatuh cinta..entah kenapa saya pilih dia..walaupun saya ni tak suka orang cantik-cantik sebab banyak kes orang cantik curang..tapi hati tertawan dekat si dia..tapi saya tak mulakan kata-kata cinta..saya hanya simpan sebab masa tu risau dikecewakan...lalu disimpan hinggalah hujung tahun selepas saya habis spm..

     Tak sangka sebelum saya mulakan meluahkan rasa hati,dia mulakan dulu...ya Allah..biar betul..dia dengan berani nya meluah kerana takut kehilangan saya...I tabik sama U..haha..tabik spring kurang elastik punya..saya terkedu...diam seketika..tertanya dekat diri sendiri..kenapa bukan saya yang luah lagi awal dari dia?malunya...lalu hati saya menerima cinta dia..tapi dalam menerima tu saya saja uji dia untuk bagi dia sabar,saya kata bagi masa sebulan untuk berfikir...hahahahahahahaha...padahal hati ni beria-ria nak terima..lepas sebulan tu..kami pun mulalah bercinta..Alhamdulillah kekal hingga hari ini...cuma sekarang ni saya sedang usaha untuk ke arah pernikahan..itu Allah s.w.t yang tentukan...Usaha + Doa + tawakal...itu yang termampu...


Semoga apa di hajatkan tercapai bersama si dia...InsyaAllah...k Assalammualaikum ya akhi dan ya ukhti

(Mr.Cadburry)


6 comments:

  1. Amin .. Semoga Korang akan selamat naik ke jinjang pelamin ! InsyaAllah.. Miss Mia akan doakan korang selalu !

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...terima kasih cik Damia... :D (mr.C)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Kalau dah dua-dua suka, majukanlah diri ke gerbang perkahwinan pula.. :-)

    ReplyDelete
  4. hye cik rusyie :) amin....tengs

    ReplyDelete