hanya kerana mesej boleh berlakunya zina

Assalamualaikum,

                         Hye blogger semua,dah berdekad jugaklah sye tinggalkan blog nie keseorangan.Last menyemak dekat blog nie pun 10 tahun yang lepas.Eeehh nampak sangat ko menipu ekk!!!haha
So hari nie, Ms Cinderella kembali dengan keangkuhannya untuk menyemakkan balik blog nie dengan cerita2 merapiknya.nampak x nampak x? tahap kegedikkannya melonjak naik.


Tadi time aku godek2 dekat facebook milik sendirian berhad aku kan, almaklumlah dah namanya dunia facebook, bermacam2 jenis luahan hatilah yang menjadi tatapan mata aku di petang hari yang indah nie.Sedih ada,gembira ada,aduhaiiiii rajin sungguh hangpa duk update nohhh.Naik juling dah mata akak korang nie baca. Ekelehhh, ko pun duk berjiwang2 dekat facebook,kata orang pulak.puihhh!!!! sodaaarrrrr laaa diri akak oihhh.haha.

Pastu dah bermalas2 dekat FB tu kan,so nak hiburkan dirilah kononnya.Bukalah YOUTUBE, untuk menghilangkan bosan yang melanda diri sejak start cuti sem nie.Keja aku makan tidur makan tidur,mana tak tembun badan tu asyik duk ternak lemak jew kojeewww. So klik lagu tu klik lagu nie, tiba2 terjumpa satu video nie yang memang menarik perhatian aku. Nak tau video apa? haaaaa nin dia.tengok kat bawah nie.
                                           
video
                                                Terdetiklah dekat hati nie nak share dekat korang semua.Apa pendapat korang? Mehhh sini akak korang nak nasihat sikit,cewahhh berlagak good2 plak ko yew..ahaha 
Sye xkata bercinta tu salah and sye xkata jugak yang xbercinta tu bagus. Up to u guys, tentukan yang mana baik and yang mana buruk untuk diri sendiri.Masing2 dikurniakan akal fikiran untuk berfikir yang terbaiik untuk diri.Apa yang sye boleh nasihat dekat sini, pandailah jaga diri,jangan mudah percaya pada sesiapa pun.Kadang2 luaran nampak jaa baik tapi dalaman kita xtau. Time muda2 nie lahh kita kena jaga diri elok2 tambah2 yang dah pandai bercintan cintun tu. Sebagai contoh dalam video diatas tu pun kita dah boleh faham. Hanya dengan SMS jew pun dah boleh menuju ke arah zina. Jika iman xkuat,runtuhlah segala  akhlak,maruah tergadai,malu keluarga. Last sekali, berpada2lah bercinta tu, jangan sampai ternoda segalanya. 

Thanks for reading......... (Ms Cinderella)

2 comments:

  1. Kan kan? Kadang2 luaran manusia ni nampak baik, dalam kita tak tau. Ehh saya dah follow blog love love ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup btoi 2 suraya,ehh boleh kot panggil suraya? memandai jew kte kan2..hahaha... tengs a lot coz follow blog sye... i will follow back your blog...:)

      Delete