NASIB KANAK-KANAK YANG DIDERA

ASSALAMUALAIKUM..,

Selamat petang kawan2, Ms Cinderella here!!! How are u guys ??? hope semua dalam keadaan sihat walafiat...apa yang kamu semua sedang buat time2 sekarang nie?hehe,,,saja nak menyibuk hal tepi kain korang.. boleh kan2..hihi.. aduhh boring laaa ,cuti sem nie xtahu nak pergi mana so jawabnya terbongkang lah atas katil menghadap blog nie sambil mncari idea yang lambat bebenor munculnya.. mybe cukai nak masuk otak nie mahal kot 2 yang lambat sikit nak munculkan diri..

heeee guys!! malam nie jangan lupa tau HARIMAU vs GAJAH ... Pada perlawanan yang lepas harimau malaya seri 1-1  dengan gajah.. so malam nie ramai2 berkumpul depan tv yew, ajak lah kaum kerabat korang 2...mok cik, pok cik,atuk nenek... kita GOLLLLL!!!!! ramai2.. korang boleh mengeratkan silaturrahim, yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita satukan.
Rasanya dah banyak sye merepek, merapik,merapu,kerapu..hahaha... tujuan sebenar sye menulis nie adalah untuk berkongsi sesuatu dengan korang semua. Nak tau apa dia??? oke mai sini nak bisik,,shhhhh jangan bsing2 nanti jiran sebelah dengar.Kantoi laaa!!! hehe..oke hari nie sye nak bercerita tentang kes penderaan yang semakin meningkat sekarang nie, sungguh menyedihkan.:( Setiap hari buka saja paper,tv, radio and nak   upgrade sikit dekat internet. berlambak2 kes tentang penderaan terhadap kanak2. berlinangan airmata setiap kali baca tentang kanak2 yang didera hingga mati..

Ya Allah, apa salah mereka sehingga tergamak memukul mereka. Cuba bayangkan badan kecil mereka dilibas dengan tali pinggang,besi dan bermacam lagi..sehingga meninggalkan kesan dan luka yang teruk..Sedih hati melihatnya.. yang paling kejam 2, baby yang comel dan masih kecil turut didera hingga mati.. KEJAM!!! dimanakah akalmu??? berhati binatang,!! binatang pun masih sayangkan anak2nya..xp manusia??? <------ persoalan inilah sehingga sekarang masih tinggal tanda soal... apakah yang patut digelar manusia seprti ini.. hummm,. :(




Tengok gambar nie pun dah cukup menyedihkan hati sesiapa saja yang ''mempunyai hati manusia'' and bukannya mempunyai hati syaitan. Kes terbaru adalah seorang bapa tiri berbangsa India mendera anak tirinya..dan telah ditangkap..haaaa...amik kau teruklah kau kena dera dalam penjara nanti... masa 2 baru kau rasa macam mana sakitnya budak kecil yang kau pukul tanpa belas kasihan 2. Anda nak tau macam mana lelaki xberhati perut nie memukul anak tirinya...oke boleh lihat video di bawah nie..scroll ke bawah yew.. 

video
(MAAF VIDEO NIE X  ROTATE..ANDA ROTATE LAAHH SENDIRI KEPALA ANDA YEW.HIHI)


Apa pendapat anda??? sanggupnya seorang bapa melakukan sedemikian terhadap budak kecil,,apa laaa sangat seorang budak mampu lakukan bila dipkul...nak melawan??? kudrat mereka xmampu nak melawan kembali... jadi mereka hanya mampu menangis dan membiarkan tubuh mereka dipukul,,,aduhhhh,,,:( sedih sangat... sye memang sensitif bila tengok kanak2 dipukul...Kita dikurniakan akal fikiran untuk berfikir dengan waras jadi pleaseeeeeeee jangan berfikir dengan patella(kepala lutut) anda...sekian dulu sehingga sini...sye undur dri dulu...see u again...

(MS CINDERELLA)

No comments:

Post a Comment